Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Medgyesegyháza helyett véletlenül Békéscsabán épült meg egy szerelőcsarnok

2017.06.29. 07:49 Módosítva: 2017.06.29. 07:49

Egy cég arra kapott uniós pályázati pénzt, hogy Medgyesegyházán építsen meg egy szerelőcsarnokot, de a beruházás végül Békéscsabán épült meg, írja a Magyar Nemzet

A Likefest Kft. 60 millió forint brüsszeli pénzt nyert 2014-ben arra, hogy a medgyesegyházi telephelyen járművek, kamionok, mezőgazdasági gépek javítását, karbantartását végző csarnokot építsen. A társaság külön kiemelte, hogy a fejlesztésnek munkahelyteremtés is a célja.

A pénzt elnyerő cég 2015 végén, már Mentor Menedzsment Kft. néven kiadott sajtóközleményében arról számolt be, hogy az új gépjárműszerelő csarnok a Medgyesegyházától 30 kilométerre fekvő Békéscsabán épült meg. A fejlesztésről készült jelentést és beszámolót a Nemzetgazdasági Minisztérium is elfogadta, tehát a tárca semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy a beruházás máshol valósult meg. A Mentor Menedzsment Kft.-nek a cégadatok szerint a mai napig nincs békéscsabai telephelye.

A Mentor Menedzsment Kft.  tulajdonosi körében Simonka György fideszes képviselő rokonai, ismerősei és üzlettársai is feltűntek, köztük a kormánypárti politikus felesége és édesanyja. Egy olyan személy is tulajdonosa volt a cégnek, aki Simonka üzlettársa egy másik, mára felszámolás alá került cégben. A férfit korábban előzetes letartóztatásba helyezték a hatóságok a Simonka-üggyel összefüggésben. A fideszes képviselő rokonainak és cégeinek érintettségével költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozás folytat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség. Az eljárásnak mára 14 gyanúsítottja van.