Nem küldték börtönbe a kerítésbe áramot vezető férfit

2017.07.03. 16:31

Hétfőn a Pécsi Törvényszéken felfüggesztett börtönt kapott az a 74 éves férfi, aki áramot vezetett pellérdi házának kerítésébe, írja a Szabadpécs.hu. A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit több emberen elkövetett emberölés kísérletében, két év szabadságvesztésre ítélte, de a végrehajtását 4 évre felfüggesztette. A lap szerint a bíróság döntésében szerepet játszott, hogy nem halt meg senki, hogy az ügyészség sem kért letöltendőt, de az is, hogy kóros elmeállapotot is megállapítottak a férfinél.

A lap cikke szerint az idős férfi egy családtagjánál él egy kis baranyai faluban, és nagyon megbánta tettét. A férfi egy hosszú vezetékkel áramot vezetett pellérdi háza kerítésébe, mert elmondása szerint rendszeresen jártak be megdézsmálni a terményeket. Sőt, szerinte a házába is bementek, hogy a hűtőjéből is lopjanak.  Pellérdi háza kerítésébe vezetett egy majdnem 8,5 méteres vezeték segítségével áramot. 

"Az egyébként a bíróságon nem derült ki, hogy valóban történt-e betörés, tolvajlás, és hogy azt ki követte el, a bácsinak azonban elmeorvos megállapította a kóros elmeállapotát, egyebek mellett azt is, hogy paranoid téveszméi is lehetnek" - írja a lap. A szakértő hozzátette, hogy felfogta tettét, és biztosra vehető, hogy többé ilyet nem tesz. A férfi a bíróságon elismerte tettét, elmondta, hogy megbánta, soha nem tesz ilyet, és azt is hozzátette, hogy ez elő sem fordult volna, ha a rendőrség rendesen végzi a munkáját.