Nem történt nemi erőszak a DVBBS öltözőjében a Balaton Soundon

2017.07.05. 07:21

Nemsokára lezárul a nyomozás a Balaton Soun­d fesztiválon tavaly bedrogozott lányok ügyében – értesült a Zsaru magazin.

Tavaly júliusban a kanadai DVBBS elektronikus zenekar bulija után a két DJ öltözőjében eszméletlen állapotban találtak három lányt. A bódult lányokat azonnal ellátták az egészségügyi sátorban, a helyszínt pedig lezárták. 

Az eset után a szervezők hívták a zenészeket, ők azonban sietősen távoztak a fesztiválról, a reptéren érték utol őket. Ezután kihallgatták őket, majd elhagyták az országot. A történtek után a siófoki rendőrség ismeretlen tettes ellen kezdte meg a nyomozást, szexuális erőszak gyanúja miatt.

Kasznár Gyula alezredes szerint a gyanút az is erősítette, hogy a zenekar csomagjaiban pikáns szexuális segédeszközöket és óvszert is találtak nagy mennyiségben a rendőrök. Az alapos nyomozás azonban megállapította, hogy nem történt szexuális erőszak.

A nőgyógyászati vizsgálatok semmilyen szexuális cselekményt nem állapítottak meg,

de a tagokkal és a menedzserükkel szembeni drogteszt pozitív lett, így esetükben bizonyítható volt a kábítószer-fogyasztás.

A kanadai zenészeket és menedzserüket így kábítószer birtoklása miatt gyanúsították meg, szabadlábon védekezhetnek – nyilatkozta Szunomár Gábor őrnagy a magazinnak. Az őrnagy hozzátette, ha az ügyészség nem rendel el további nyomozást, akkor az ügyet hamarosan lezárják.

A Blikk megkereste a DVBBS zenekar ügyvédjét, Papp Gábort, aki egyelőre nem értesült a nyomozás lezárásáról.