Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán választási regisztrációra biztatja a kettős állampolgárokat

husz 04
2017.07.17. 20:52

Orbán Viktor levelet írt a kettős állampolgároknak, írta a 444, aki az egyik olvasójától meg is kapta a miniszterelnöki írást.

Orbán arra hívja fel a figyelmet, hogy a kettős állampolgárok csak úgy tudnak szavazni a 2018-as országgyűlési választáson, ha regisztrálnak. Ezután a választási regisztráció után kapják meg ugyanis a borítékokat, amelyben a levélszavazataikat haza tudják juttatni. 

Orbán azt írta, hogy a következő években Magyarországon "sorsfordító döntéseket kell meghoznunk". "A tét az, hogy tudjuk-e tovább javítani az életkörülményeinket, meg tudjuk-e védeni a kultúránkat, és meg tudjuk-e erősíteni a biztonságunkat" - írta a miniszterelnök, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a kettős állampolgároknak már most cselekedni érdemes.

Arra kérem, ha még nem tette, regisztráljon.

Orbán levele azért nem meglepő, mert a Fidesz kimagaslóan szerepelt 2014-ben a regisztráltak között. A 193 793 névjegyzékbe vett határon túli szavazó közül végül 62 754 szavazott érvényesen, és ennek 95 százalékát a Fidesz söpörte be. Vagyis Orbánnak jól felfogott érdeke, hogy minél többen regisztráljanak.