Fábián, Sebestyén
-1 °C
7 °C

Magyar Idők: elküldték a Sportkórház igazgatóját

2017.07.21. 08:23

A Magyar Idők értesülése szerint várhatóan távozik hivatalából Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), a Sportkórház főigazgatója. Úgy tudják, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár közölte vele a döntést, hogy nem hosszabbítják meg az egyébként nyugdíjkorba lépő főigazgató megbízatását.

Az elsődleges ok a lap szerint az, hogy nem halad kellő ütemben a sportegészségügyi rendszer megújítása, és a Sportkórház sem költözött ki még az Alkotás úti épületből. Ez azért jelent problémát, mert addig a Testnevelési Egyetem sem veheti birtokba az épületet.

Nem felel meg az "új" épület

Az OSEI-nek az Ortopédiai Klinika egykori épületében jelölték ki a végleges helyét, ide kellett volna az előzetes bejelentés szerint június 30-ig átköltöznie először az adminisztrációnak, majd a járóbeteg-szakellátásnak, végül pedig a kórházi részlegnek. Menet közben kiderült, hogy az épület mégsem felel meg minden szempontból egy európai színvonalú sportkórház céljainak, annak ellenére sem, hogy a kormány tízmilliárd forintot különített el az épület felújítására és a szükséges átalakításokra és a költöztetésre.

A sportegészségügy megújításával és a Sportkórház elhelyezésével összefüggő feladatok összehangolásával a Sportkórház korábbi főigazgatóját, Berkes Istvánt bízta meg még tavaly nyáron Balog Zoltán miniszter. Berkes István mandátumát azóta egyszer már meghosszabbították, kérdés, hogy a június 30-án lejárt megbízatást ismét megerősítik-e.