Besúgónak tartották, nagyon megverték a rabot társai

2017.08.02. 09:02

Vádat emeltek azzal a két férfival szemben, akik besúgással vádolták meg és megverték rabtársukat. Az eset még tavaly júniusban, a nagyfai börtönben történt. A vádlottak áthívták a zárkájukba a sértettet, akit minden előzmény nélkül a  hatósággal való együttműködéssel, besúgással vádoltak meg. Ezután közölték vele, hogy mindezt úgy tudja jóvá tenni, ha a felesége kábítószert juttat be a börtönbe.

A sértett ebbe nem ment bele, erre a két férfi összeverte és megfenyegette, hogy erről senkinek ne szóljon. A börtön felügyelete az esti órákban észlelte a sértett sérüléseit, ambulanciára vitték, majd másnap klinikára szállították orvosi ellátásra. Amikor onnan visszatért, a vádlottak újra megfenyegették és megint összeverték. A sértett a földre esett, rosszul lett, emiatt a zárkából elszállították.

Kiderült, hogy 8 napon túl - 6 hét alatt - gyógyuló sérüléseket okoztak neki a zárkatársai azzal, hogy eltörték jobboldali szemgödrét, bal oldali egyik bordáját. Az ügyészség vádlottakat aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolja.