Eszter, Eliza
EUR 382,17 Ft
USD 358,32 Ft
14 °C
24 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Gyomorforgató állatkínzás történt Óbudán

2017.08.02. 14:46

Durva állatkínzásról számolt be Facebook-oldalán az Állatmentő Szolgálat Alapítvány. A kétségbeesett hangvételű bejegyzésben részletesen leírják egy macska történetét, amelyet a 3. kerületi Szomolnok utcában, egy autó alatt találtak meg.

(A posztban szerepel egy alapértelmezetten kitakart kép, a kitakarást feloldó gombra csak az erős idegzetűek nyomjanak rá.)

Az állatot valaki elevenen megnyúzta, az egyik oldalán teljesen hiányzott a bőr. Amikor megvizsgálták, kiderült, hogy a térdízületét és a péráját is megvágták. Az Állatorvosi Rendelő a Sánta Kutyához orvosai megállapították, hogy emberi szándékosságról van szó, nem valamiféle szörnyű baleset történt. A gondozás ellenére a macska végül elpusztult. Az alapítvány bejelentést tett a rendőrségen, és a bejegyzésben az emberek segítségét is kérik a nyomravezetésben.

Mellékszál, de a megkínzott macskáról szóló bejegyzések alatt, a kommentekben többen kritizálták az állatmentő szervezetet, amiért a kezelésekkel további szenvedésnek tették ki a macskát, holott a képek alapján menthetetlennek tűnt, ezért szerintük jobb lett volna rögtön elaltatni. Az alapítvány szintén kommentekben kiállt a döntés mellett, és egy tíz évvel ezelőtti esetet is felidéztek, amikor hasonló sérüléssel került hozzájuk egy kutya, amelyet végül sikerült megmenteni.

20431714 1039827696153379 2258573390634847659 n
Fotó: Állatmentő Sereg / Facebook

Ahogy a témával foglalkozó tavalyi cikkünkben írtuk, Magyarországon elvileg akár 3 év börtön is járhat állatkínzásért, de a gyakorlatban nagyon ritkán szabnak ki letöltendő büntetést. 2013 és 2015 között például csak a jogerősen elítételt állatkínzók kevesebb mint 5 százaléka kapott börtönt, összesen 26-an a vizsgált két és fél év alatt. Az első magyarországi letöltendő büntetést 2004-ben rótták ki.

Kapcsolódó

Több ezren tüntethetnek az állatkínzás ellen

Az állatvédő egyesületek által várt tömeg a Nyugatitól a Parlamenthez vonul szombat délután.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport