Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Gyomorforgató állatkínzás történt Óbudán

2017.08.02. 14:46

Durva állatkínzásról számolt be Facebook-oldalán az Állatmentő Szolgálat Alapítvány. A kétségbeesett hangvételű bejegyzésben részletesen leírják egy macska történetét, amelyet a 3. kerületi Szomolnok utcában, egy autó alatt találtak meg.

(A posztban szerepel egy alapértelmezetten kitakart kép, a kitakarást feloldó gombra csak az erős idegzetűek nyomjanak rá.)

Az állatot valaki elevenen megnyúzta, az egyik oldalán teljesen hiányzott a bőr. Amikor megvizsgálták, kiderült, hogy a térdízületét és a péráját is megvágták. Az Állatorvosi Rendelő a Sánta Kutyához orvosai megállapították, hogy emberi szándékosságról van szó, nem valamiféle szörnyű baleset történt. A gondozás ellenére a macska végül elpusztult. Az alapítvány bejelentést tett a rendőrségen, és a bejegyzésben az emberek segítségét is kérik a nyomravezetésben.

Mellékszál, de a megkínzott macskáról szóló bejegyzések alatt, a kommentekben többen kritizálták az állatmentő szervezetet, amiért a kezelésekkel további szenvedésnek tették ki a macskát, holott a képek alapján menthetetlennek tűnt, ezért szerintük jobb lett volna rögtön elaltatni. Az alapítvány szintén kommentekben kiállt a döntés mellett, és egy tíz évvel ezelőtti esetet is felidéztek, amikor hasonló sérüléssel került hozzájuk egy kutya, amelyet végül sikerült megmenteni.

20431714 1039827696153379 2258573390634847659 n
Fotó: Állatmentő Sereg / Facebook

Ahogy a témával foglalkozó tavalyi cikkünkben írtuk, Magyarországon elvileg akár 3 év börtön is járhat állatkínzásért, de a gyakorlatban nagyon ritkán szabnak ki letöltendő büntetést. 2013 és 2015 között például csak a jogerősen elítételt állatkínzók kevesebb mint 5 százaléka kapott börtönt, összesen 26-an a vizsgált két és fél év alatt. Az első magyarországi letöltendő büntetést 2004-ben rótták ki.

Kapcsolódó

Több ezren tüntethetnek az állatkínzás ellen

Az állatvédő egyesületek által várt tömeg a Nyugatitól a Parlamenthez vonul szombat délután.