Nincs még gyanúsítottja annak a balesetnek, amiben két metró koccant

2017.08.02. 12:43

Még senkit nem gyanúsított meg a BRFK közlekedés-baleseti osztálya az M2-es metrón tavaly decemberben történt baleset ügyében – írta a Magyar Nemzet arra a levélre hivatkozva, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész küldött Hadházy Ákos LMP-s képviselő írásbeli kérdésére. A vasúti közlekedés tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetése miatt folyó nyomozás határideje augusztus 5-e, de várhatóan még meghosszabbítják.

Nyolc hónappal ezelőtt a Pillangó utcai megállónál, a Déli pályaudvar felé vezető oldalon az egyik metró utolérte a másikat, és hátulról nekiment. Mindkét jármű szállított utasokat, akik közül tízen megsérültek. Az első feltételezések szerint a hátsó szerelvény megcsúszhatott a sínen, ezért szaladt bele a másikba. 

A BRFK másnap vette át a nyomozást, lefoglalták a balesetet okozó szerelvényt és az összes forgalmi dokumentumot. Ez arra is utalhat, hogy nem műszaki hiba, és nem a járművezető, hanem a diszpécserek okozták a balesetet. A Pillangó utca és az Örs vezér téri végállomás közt azóta is szinte lépésben közlekednek a szerelvények.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport