Jövő hét végén már tényleg jön a lehűlés!

2017.08.06. 16:14
Változékony idő lesz a jövő héten nagy hőingadozással. A hét közepére ismét visszatér a 38 fok körüli kánikula, a hétvégén azonban néhol már csak 20 fok körül alakulnak a maximumok. Emellett nem árt, ha esernyőt is viszünk magunkkal, gyakoriak lesznek ugyanis a záporok, zivatarok.

Vasárnap reggel már kezdhettek örülni azok, akik nem bírják elviselni a meleget, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzése szerint azonban a jövő hét közepére ismét visszatér majd a 38 fok körüli kánikula – írja az MTI.

Csak egy napig tart a lehűlés

Hétfőn reggel, kora délelőtt még több helyen, délután inkább már csak északkeleten számíthatunk csapadékra, többfelé megerősödik ugyanakkor a szél, zivatarok környezetében pedig akár viharossá is fokozódhat.

Napközben egyre inkább napos idő várható, a hőmérséklet pedig 15 és 28 fok között alakul majd a nap folyamán, kivéve a tartósabban felhős régiókban, ott ugyanis alacsonyabb is lehet ez a szám.

Meleg is lesz, meg eső is

Kedden csapadék nélküli, napos időre számíthatunk, ennek megfelelően a legmagasabb hőmérséklet is 30 fölé szökhet majd, szerdán pedig tovább folytatódik a melegedés, visszatér a 38 fok körüli kánikula, némi eső, légmozgás kíséretében.

Csütörtökön kezdetben szintén napos idő lesz, késő délutántól azonban megnövekszik a felhőzet, elszórtan zápor és zivatar is várható. Feltámad majd a szél is, a hőmérséklet azonban továbbra is 38 fok környékén tetőzhet majd.

Hétvégére elmúlik a kánikula

Pénteken északnyugat felől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, a szél erős, helyenként viharos lesz, a hőmérsékletben minimális csökkenés lesz megfigyelhető.

Szombaton aztán továbbra is csapadékos, szeles időre számíthatunk, ekkor viszont már végre ismét 30 fok alá hűl a levegő.

Vasárnap végül megszűnik a csapadék, szélre azonban továbbra is lehet majd számítani – derül ki az előrejelzésből.