Vilma
3 °C
11 °C

Három hét után pucéran került elő egy magyar nő Ausztriában

2017.08.09. 08:04 Módosítva: 2017.08.09. 19:47

Update: a külügy tájékozódik.

Kollégáinak három nap után tűnt fel, hogy az egyik osztrák hotelben dolgozó magyar nő kocsija annak ellenére a parkolóban áll, hogy a nő felmondott és hazaindult. Értesítették a rendőrséget, de a 29 éves Ajna nyom nélkül felszívódott – írja ausztriai lapszemléjében a Bors.

A nő három hét után, pár napja a Wörthi-tó mellett, egy Pörtschach nevű faluban került elő. Egy elhagyatott csónakházból mászott ki meztelenül, amikor magyar beszédet hallott. Nagyon elhanyagolt állapotban volt, kiszáradva és lefogyva, mentálisan zavartan. Még a nevére sem emlékezett, arra meg pláne nem, hogy mi történt vele.

Erről egyelőre semmit nem lehet tudni. A csónakház egy ismert osztrák vállalkozóé, aki régóta nem járt ott. A szemtanúk szerint viszont mostanában egy kishajót láttak néha a ház előtt horgonyozni, egy idősebb férfival a fedélzeten, és hangokat is hallottak kiszűrődni.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerda délután közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a nagykövetség munkatársai szerdán telefonon beszéltek a lány kezelőorvosával, aki hangsúlyozta, „hogy a hölgynek a történtek után a megfelelő kezelés mellett nyugalomra van szüksége.”

A család a felajánlott konzuli segítséggel egyelőre nem kívánt élni.