Kocsmastop jöhet Erzsébetvárosban

2017.08.29. 09:03

Rendeletmódosítással és új intézkedési tervvel oldaná meg Erzsébetváros önkormányzata a bulinegyedben lakók gondjait – írta a Magyar Nemzet. Eszerint:

  • nem adja ki az önkormányzat a saját tulajdonában lévő ingatlanokat újabb vendéglátóhelyek megnyitására, a megszűnők helyére is más vállalkozást vár,
  • új takarítógépeket szereznek be és rendszeresen lesz hajnali takarítás is
  • növelik a rendészek számát, bővítik az eszközállományt 

A nyári hónapokban őrző-védő céget is alkalmaznak a közbiztonság javítására. Az, hogy idén a Fidesz-közelinek tartott Valton-Sec Kft. nyerte el a 2013 óta minden évben kiírt pályázatot, a polgármester szerint nem jelent semmit. Vattamány Zsolt hatékonyabb ellenőrzést ígér. 

A lakók érdekére hivatkozó önkormányzatnak azonban a működő, munkahelyteremtő vállalkozások fenntartására is figyelemmel kell lennie. A lap szerint hétfőn a bulinegyed vendéglősei tiltakoznak az önkormányzatnál a munkájukat, megélhetésüket féltve, ami a költségvetésnek sem mellékes: tavaly a VII. kerületi székhelyű adózók, amelyek fő tevékenysége a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás, a legfontosabb adónemekben és idegenforgalmi adó formájában közel 6,6 milliárd forinttal járultak hozzá az államháztartás bevételeihez.