A tévéember mégis folytatja az adományozást

2017.08.30. 06:11

Az ezredik tévé átadásakor jelentette be Ellenbacher Attila, a korábbi cikkeinkben megismert jótékony tévészerelő, hogy nem tud több készüléket adományozni a kórházaknak. Hiába ugyanis a jó szándék, anyagilag egyre kevésbé győzi az igények kielégítését.

Ellenbacher öt évvel ezelőtt úgy gondolta, nem dobja ki a kiöregedett készülékeket, hanem javítás után pusztán jótékonyságból kórházaknak, illetve más egészségügyi és szociális intézményeknek, gyermekotthonoknak adományozza. Több tucat intézményben neki hálálkodhatnak a betegek/ott lakók, hogy láthatják a Barátok köztöt.

18813705 10203368928622037 1690890138714297276 n
Fotó: Olvasónk, Ellenbacher Attila / Index

Júniusban azonban be kellett látnia: nincs pénze beszerezni a távirányítókat és elvinni a készülékeket a legtávolabbi településekre, ahol viszont a legnagyobb szükség lenne a készülékekre. Így hiába kapta sorra a fölösleges készülékeket, kénytelen volt felfüggeszteni a jótékonysági akciót.

Az erről szóló cikkünk után azonban több magányszemély és cég megkereste Ellenbachert, miképp tudnának segíteni pénzben vagy akár szállításban. "Megkeresett az ország egyik legnagyobb futár cége például, de ők csak csomagolatlan áruként tudták volna szállítani, az nekünk nem megoldás. A készülékek megfelelő csomagolását mi, az önkéntes segítőimmel megoldani nem tudjuk, és több tucat tévét sérülés nélkül teherautóval kiszállítani egy futárcégtől nem is elvárható feladat" - mondta a tévészerelő, aki szerint neki fontosabb volt egy olyan partnert találni, amely a készülékek javításának a fedezetét vállalja.

Végül megérkezett a megmentő: a cikkünk megjelenésének napján megkereste a Magyar Telekom, és már aznap éjjel írásban konkrét ajánlatot is tett. "A Telekom egy éven keresztül vállalja egy meghatározott darabszámú készülék javításának teljes költségét" - mondta Ellenbacher. A Telekom kisfilmet is forgatott a tévéemberről, ezt itt tudja megnézni.

Ellenbacher tehát most már nekivághat az újabb ezer készülék adományozásának. És mint mondta, nemcsak hagyományos tévéket javít és ajándékoz, "ha valakinek egy modernebb, akár nem működő lapostévéje van, annak is örülök, ha eljuttatja hozzám".