Árpád
-2 °C
4 °C

Az emberek véleményére kíváncsi a BKV a 3-as metró felújítása miatt

2017.09.04. 10:26

Több éven át, több szakaszban újítja fel a 3-as metrót a BKK, ez pedig kényelmetlenül fogja érinteni azokat, akik naponta használják a metrót. Félmillió emberről van szó.

A metrópótlás a jelenlegi tervek szerint november elejétől három évig tart majd. Először a metróvonal északi szakaszát, az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti részt várhatóan egy évre lezárják, ekkor a szerelvények csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekednek. Az északi szakasz felújítása alatt esténként és hétvégente a 3-as metró helyett annak teljes vonalán pótlóbusszal lehet utazni.

A BKK megvizsgálta, hogy az Újpest-Központ–Lehel tér szakasz felújítása alatt várhatóan miként rendeződik át a forgalom az érintett hálózaton, ennek alapján lakótérségekre bontva részletes mobilitási tervet dolgozott ki. A térségenként bemutatott tervek jellemzője, hogy a belváros elérésének érdekében az utasok igénybe vehetik az Újpest-Központ és a Lehel tér között közlekedő metrópótló buszokat, a belváros gyorsabb elérését biztosító alternatív eljutási lehetőségeket.

A BKK itt tette közzé azt az interaktív térképet, amelynek segítségével elmondhatja észrevételeit, véleményét a társaság felé. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?