Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Budapestre hozzák a Bulgáriában balesetet szenvedett lányt

2017.09.04. 12:59

A Délmagyar cikke szerint hétfő reggel mentőautó szállította el Szegedről Burkus Vanesszát, hogy az Országos Rehabilitációs Intézetben kezeljék tovább.

3
Fotó: Török János / Délmagyar

Mint ismert, a 19 éves lány július 19-én Bulgáriában szenvedett súlyos autóbaleset, és majdnem három hétig feküdt kómában a burgaszi kórházban, de családja hiába akarta hazaszállítani, az intézmény sokáig nem adta ki az ehhez szükséges papírokat. Végül augusztus 10-én egy kisgéppel hozták haza, és a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében kezelték.

A lányt megműtötték, de az első vizsgálatok szerint részlegesen lebénult, nem tudja majd forgatni a fejét. Éber kómában fekszik, de vannak biztató jelek. Édesapja elmondása szerint a múlt héten kezdett el kitörni többhetes elszigeteltségéből. Már megcsinálja, amit mondanak neki: berakja a fülhallgatót a fülébe, bekeni a száját ajakápolóval, a gyógytornászok támogatásával néhány lépést sétál. 

Össze sem lehet hasonlítani, mennyit fejlődött, amióta Szegeden van. Amíg Bulgáriában volt, még a szemét sem nyitotta ki. Az Országos Rehabilitációs Intézetben remélhetőleg tovább fejlődik majd

- nyilatkozta a lapnak az édesapja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?