Tíz percig volt egymilliója a pancser bankrablónak Adonyban

2017.09.06. 21:11

Rövid ideig volt közel egymillió forintja az adonyi bankrablónak, aki a számítások szerint 140 méterre jutott a zsákmánnyal. Átöltözött, vett egy csomag gyógyszert, majd a patika előtt megbilincselték - írja a Zsaru Magazin. 

Augusztus 24-én kora délután egy rokona telefonált a helyi körzeti megbízottnak, hogy épp kirabolják az adonyi takarékszövetkezetet. Megindult a helyszín felén négy rendőr, közben élőben közvetítették nekik a történéseket a helyszínről. A rendőrség a banktól három saroknyira található.

A szomszédos településről busszal érkező rabló helyismerete a nullával volt egyenlő, a helybéliek azonnal kiszúrták mint idegent - írja a Zsaru tudósítása. Mindezek miatt rekordidő alatt elfogták a 26 éves, iváncsai T. Márkot, aki beismerte tettét.

Elmondta, hogy fejére saját készítésű csuklyát, jobb kezére pedig bevásárlószatyrot húzott, alatta kézfejével lőfegyvert imitálva szólította fel az alkalmazottat készpénz átadására.

Márt 924 500 ezer forintot zsákmányolt, egy félreeső helyen ruhát váltott, és bement egy közeli gyógyszertárba, ahol erős fájdalomcsillapítót vásárolt. A következő pillanatban már el is kapták a rendőrök.

A férfit augusztus 25-én gyorsított eljárásban három év letöltendő börtönre ítélték. Az ítélet nem jogerős, T. Márk szabadlábon védekezik a másodfokú eljárás tárgyalásáig.