A csomagtartón esett ki a vétlen autó sofőrje az ütközés után

2017.09.07. 10:04 Módosítva: 2017.09.07. 10:18

Halált okozó, ittas vezetés miatt emeltek vádat egy 29 éves férfival szemben - közölte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádlott 2016. szilveszterét Hévízen töltötte, éjszaka alkoholt és kábítószert is fogyasztott. 2017. január 1-jén, dél köröl az M7-es autópályán Budapest irányába indult az autójával, úgy hogy a még szervezetében lévő tudatmódosító szerek hatása alatt állt.

Az autópályán a vádlott előtt 105-115 km/h sebességgel haladt a sértetti kocsija, amiben ketten ültek. A vádlott ittassága és a kábítószertől befolyásolt állapota miatt vezetés közben elaludt, és 135-145 km/órás sebességgel hátulról az előtte haladó kocsiba rohant.

A vétlen kocsi a jobboldali szalagkorlátot áttörte, az autópálya melletti füves domboldalra csapódott, majd függőleges tengelye körül jobbra többször körbeforogva visszacsapódott az úttestre, ahol megállt.

A hatalmas ütközés következtében a sértett sofőr az ülése háttámláját kitörte, a biztonsági övről hátrafelé kicsúszott, majd a hátsó üléstámlát is áttörve a kinyílt hátsó csomagtartó ajtaján keresztül kiesett, és pályatesteket elválasztó, kettős szalagkorlát közé zuhant.

A sértett a helyszínen meghalt, az anyósülésen utazó felesége pedig 3-4 hét alatt gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádlottal letöltendő börtönbüntetést, közügyektől és vezetéstől eltiltását indítványozta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport