Előzetesbe kerül a borsodnádasdi gyilkos

2017.09.07. 12:08

A Miskolci Törvényszék csütörtök délelőtt elrendelte a további fogva tartását a 20 éves B. Rolandnak, akit egy 17 éves lány meggyilkolásával gyanúsítanak - írja a Blikk. Az értesülést a rendőrség is megerősítette.   

A férfi csukott szemmel, zavart félmosollyal az arcán érkezett meg a bíróságra. Abban a pillanatban, ahogy meglátta az újságírókat, lehunyta a szemeit, ki sem nyitotta addig, míg be nem ért a tárgyalóba - tudósított a Blikk a helyszínről. 

A bíróság rövid tárgyalás után döntött, hogy Rolandot 30 napra előzetes letartóztatásba helyezik, mert fennáll a szökés, elrejtőzés és befolyásolás veszélye. 

Az ügyvédje, Boschánszky Iván szerint most nem tett vallomást, csak a nyomozás során. Hamarosan szakértői vélemények fognak készülni az ügyben. Szexuális cselekményekről még mindig nincs szó. Az ügyvéd szerint az eset nagyon megviselte az ügyfelét.

D VAJ20170907004
Fotó: Vajda János / MTI

Szeptember 2-án Borsodnádasd egyik erdős területén találkozott a sértettel, akivel beszélgettek. A fiatal lány később öntudatlan állapotba került, majd a 20 éves férfi egy vízzel telt aknába eresztette. Az elsődleges szaktanácsadói vélemények alapján a lány halálát fulladás okozta. 

A 24.hu szerdán írta meg, hogy a gyanúsított saját elmondása alapján a cselekmény napján nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott és több “herbás” cigit elszívott. Hogy valóban alkohol, akár egyéb szer hatása alatt állt-e, a nyomozás fogja kideríteni.

Azt továbbra sem tudni, a lánynak miért kellett meghalnia, mert a gyanúsított, B. Roland beismerő vallomása csak részleges, nem terjed ki mindenre. A rendőrség kedden arról számolt be, hogy a jelenlegi információk szerint nem szexuális indíttatású bűncselekmény történt, holott a fiatal lányra meztelenül találtak rá

Az adatok szerint a gyanúsított 2017. szeptember 2-án Borsodnádasd egyik erdős területén találkozott a sértettel, akivel beszélgettek. A fiatal lány később öntudatlan állapotba került, majd a gyanúsított egy vízzel telt aknába eresztette. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport