Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Csak Orbán zárhatja le a konfliktust Hollandiával

2017.09.10. 08:10

Vasárnap reggel Szijjártó Péterrel beszélgettek a Kossuth Rádióban. A beszélgetésen szerint szó volt természetesen migrációról, ukrán nyelvtörvényről, a romániai katolikus iskola ügyéről. Ezekben a kérdésekben a külügyminiszter a korábbi álláspontját ismertette. 

Újdonság volt viszont, hogy az MTI tolmácsolásával Szijjártó szerint a viszály most így áll: 

Magyarország és Hollandia közötti diplomáciai nézeteltérést a két ország kormányfői beszélhetik meg a szeptember végi, tallinni uniós csúcson.

Vagyis még nincs teljesen lezárva az ügy, Orbán lehet, aki megoldja a nagy problémát. Bár ugye korábban arról volt szó, hogy ha a hollandok kiadnak egy közleményt, akkor ennyi volt, majd miután ez megtörtént, a Fidesz-frakció szóvivője bocsánatkérésre szólította fel a hollandokat. 

Érdekesség, hogy augusztus 28-án az alábbi kérdést küldtük a Külügyminisztérium sajtóosztályának. 

"Vasárnap Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt mondta, hogy nyilvános bocsánatkérést vár a hollandoktól. Érdeklődnék, hogy ezzel kapcsolatban mi a Külügyminisztérium álláspontja? Lezártnak tekintik a viszályt Bert Koenders pénteki közleménye után vagy további lépéseket várnak a holland féltől a konfliktus rendezése érdekében?"

A 13 nappal ezelőtt elküldött levelünkre egyelőre nem érkezett válasz.