Olivér
4 °C
8 °C

Csak Orbán zárhatja le a konfliktust Hollandiával

2017.09.10. 08:10

Vasárnap reggel Szijjártó Péterrel beszélgettek a Kossuth Rádióban. A beszélgetésen szerint szó volt természetesen migrációról, ukrán nyelvtörvényről, a romániai katolikus iskola ügyéről. Ezekben a kérdésekben a külügyminiszter a korábbi álláspontját ismertette. 

Újdonság volt viszont, hogy az MTI tolmácsolásával Szijjártó szerint a viszály most így áll: 

Magyarország és Hollandia közötti diplomáciai nézeteltérést a két ország kormányfői beszélhetik meg a szeptember végi, tallinni uniós csúcson.

Vagyis még nincs teljesen lezárva az ügy, Orbán lehet, aki megoldja a nagy problémát. Bár ugye korábban arról volt szó, hogy ha a hollandok kiadnak egy közleményt, akkor ennyi volt, majd miután ez megtörtént, a Fidesz-frakció szóvivője bocsánatkérésre szólította fel a hollandokat. 

Érdekesség, hogy augusztus 28-án az alábbi kérdést küldtük a Külügyminisztérium sajtóosztályának. 

"Vasárnap Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt mondta, hogy nyilvános bocsánatkérést vár a hollandoktól. Érdeklődnék, hogy ezzel kapcsolatban mi a Külügyminisztérium álláspontja? Lezártnak tekintik a viszályt Bert Koenders pénteki közleménye után vagy további lépéseket várnak a holland féltől a konfliktus rendezése érdekében?"

A 13 nappal ezelőtt elküldött levelünkre egyelőre nem érkezett válasz. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?