Erzsébet
1 °C
4 °C

Az oroszoknak adná bérbe a pécsi repteret a kormány

2017.09.21. 06:15
A kormány megmenti a csőd szélén táncoló, hozzávetőleg 7,5 milliárd forintos működési hiányt felhalmozó fideszes irányítású pécsi önkormányzatot. A Magyar Nemzet szerint cserébe viszont átveszik a Pécs–Pogány repülőteret működtető céget, és az állam a reptér átvétele után rövidesen bérbe is adná azt a Paks II.-t építő Roszatomnak.

Szerdán egy hatalmas Bombardier magánrepülőgéppel érkezett Magyarországra Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern, a Roszatom vezérigazgatója. Az orosz üzletember előbb Paksra látogatott, majd onnan a Pécs határában álló repülőtérre ment, a Magyar Nemzet szerint azért, hogy egy orosz delegáció élén kipróbálhassa a pécsi repteret, írja a Magyar Nemzet.

DPECS20100623003
Fotó: Kálmándy Ferenc

A magyar kormányzat kifizeti tehát Pécs tetemes tartozásait, de cserébe sokkal szigorúbb gazdálkodást várnak majd el a megyeszékhely vezetésétől, illetve az állam gyakorlatilag vesz egy repteret a városban.

A szóban forgó repülőtér észszerű választás lenne az oroszoknak, fogalmaz a lap, hiszen van közvetlen autópálya-csatlakozása. A sztráda Pécsről a dunai kikötővel rendelkező Mohács felé halad, és a fővárosig futó autópályának Paksnál is van lehajtója. Ráadásul a személy- és teherautó-forgalom sem jelentős a Pécs–Szekszárd, de még a Pécs–Paks vonalon sem.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?