Beragasztotta kisfia száját, hogy tudjon tőle tévézni

2017.09.22. 09:00

Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik 2014 és 2016 között a szülői kötelezettségüket súlyosan megszegve veszélyeztették két kiskorú gyereküket - közölte a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség.

A férfi és a nő élettársi kapcsolatából egy kisfiú és egy kislány született, akiket először közösen neveltek tatai otthonukban. A lakást nem takarították, nem főztek, nem mostak, a gyerekeket a nő barátnőjére bízták.

A férfi később összejött egy másik nővel, ezért az anya a tatai lakásból elköltözött, de a két kiskorú gyereket otthagyta. A férfi is elhanyagolta őket, közműtartozásokat halmozott fel, nem adott pénzt ételre, ezért a gyerekek többször fahéjas kenyeret ettek, folyamatosan éheztek.

Az apa ivott, az élettársával gyakran veszekedett, illetve őt többször életveszélyesen megfenyegette, ezért a nő elhagyta a férfit. Az édesanya 2016 januárjában a két gyereket magával vitte a tatabányai lakásába, de innen nem jártak óvodába, se iskolába. A szülők nem intézkedtek a tankötelezettségről, a gyerekek lakcímének változását nem jelentették be az iskolában, óvodában. A kisfiú igazolatlan hiányzásokat halmozott fel, ezért az első osztályt meg kellett ismételnie.

2016 áprilisában a gyerekek visszakerültek az apához, aki közben szintén Tatabányára költözött. 2016 nyarán a gyerekek az anyánál nyaraltak két hétig, ekkor az asszony a kisfiú száját beragasztotta, mert a gyerek beszélgetése miatt nem tudott tévét nézni, illetve előfordult, hogy több órára bezárta és egyedül hagyta a lakásban.

A szülök által elkövetett kiskorú veszélyeztetése egy évtől öt évig terjedő börtönnel büntetendő.  • Hírek
  • Bankszámla