Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

18 év fegyház emberölés miatt Miskolcon

2017.09.26. 16:32
Tizennyolc év fegyházra ítélt a Miskolci Törvényszék kedden, első fokon egy férfit, aki két évvel ezelőtt Arlón olyan súlyosan bántalmazott egy idősebb embert, hogy az a helyszínen meghalt - közölte a bíróság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vádlott 2015. szeptember 27-én az arlói búcsú után a helyi italboltban italozott, ugyanott, ahol a későbbi áldozat, a 67 éves férfi is. Amikor utóbbi este távozni akart a kocsmából, a vádlott felajánlotta neki a segítségét.

Útközben a sértett szidalmazta, vitatkozni kezdtek, a vádlott erre ellökte az idősebb férfit, aki hanyatt a földre esett. A fiatalember ekkor többször megrúgta a fejét, kétszer az arcára, háromszor pedig a nyakára taposott, majd elhagyta a helyszínt. A sértett a helyszínen meghalt, a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A vádlott később visszament a helyszínre, ahol a rendőrök elfogták.

A férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a Miskolci Törvényszék tizennyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három napon belül nyilatkozik az esetleges fellebbezésről.