Erzsébet
1 °C
4 °C

18 év fegyház emberölés miatt Miskolcon

2017.09.26. 16:32
Tizennyolc év fegyházra ítélt a Miskolci Törvényszék kedden, első fokon egy férfit, aki két évvel ezelőtt Arlón olyan súlyosan bántalmazott egy idősebb embert, hogy az a helyszínen meghalt - közölte a bíróság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vádlott 2015. szeptember 27-én az arlói búcsú után a helyi italboltban italozott, ugyanott, ahol a későbbi áldozat, a 67 éves férfi is. Amikor utóbbi este távozni akart a kocsmából, a vádlott felajánlotta neki a segítségét.

Útközben a sértett szidalmazta, vitatkozni kezdtek, a vádlott erre ellökte az idősebb férfit, aki hanyatt a földre esett. A fiatalember ekkor többször megrúgta a fejét, kétszer az arcára, háromszor pedig a nyakára taposott, majd elhagyta a helyszínt. A sértett a helyszínen meghalt, a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A vádlott később visszament a helyszínre, ahol a rendőrök elfogták.

A férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a Miskolci Törvényszék tizennyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három napon belül nyilatkozik az esetleges fellebbezésről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?