111 plasztikai műtétet végzett el engedély nélkül

2017.10.04. 12:40

Csődbűncselekmény gyanúsítanak egy Somogy megyei plasztikai sebészt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint az orvos engedélyek nélkül 111 emberen végzett szépészeti beavatkozásokat a Somogy megyei magánklinikán - írja az MTI.

A klinika sokáig sikeresen működött, de idővel fizetésképtelenné vált és felszámolás alá került. A felszámoló az intézmény korábbi eredményeire tekintettel engedélyt adott arra, hogy a klinika továbbra is működhessen. Persze arra számított, hogy az így termelt bevétel hozzákerül. „Mivel a megmentésre tett lépések nem vezettek eredményre, a felszámoló felfüggesztette a klinika működését, a tisztiorvosi szolgálat pedig visszavonta a kórházat üzemeltető cég engedélyét.”

A sebész azonban tovább dolgozott a klinikán, három hónapon át praktizált felszámolói és érvényes tisztiorvosi engedély nélkül. Sőt, a bevétellel nem számolt el a felszámolónál, ezért a NAV szerint az intézmény hitelezői elestek attól, hogy követeléseik a befolyt összeg erejéig megtérüljenek. A nyomozást a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség folytatja.