99 ezer egy szoba ára abban az épületben, amit 126 ezerért bérel Zsidai Roy az önkormányzattól

DSC 9457
2017.10.10. 13:41 Módosítva: 2017.10.10. 14:05
Juhász Péter, az Együtt elnöke a Várban található, Zsidai Roy érdekeltségébe tartozó Pest-Buda Hotelben kivett egy szobát, hogy bizonyítsa: Zsidai cége borzalmas drágán értékesíti tovább az ingatlan egyes részeit, amit az önkormányzattól havonta 126 ezerért bérel. Juhász bejelentette, hogy hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz.

„Az épület az I. kerületi önkormányzat tulajdonában van, öt darab lakást tartalmaz, amit Zsidai Roy cégének, vagyis Orbán családi strómanjának adnak ki, lakásonként” – mondta kedden délelőtt Juhász Péter, az Együtt elnöke a várban található Pest-Buda Hotel előtt. Juhász állítja: 

Zsidai Roy cége havonta összesen 126 ezer forintért kapja meg a hotel épületét, azt a hotelét, amiben 99 ezer forintba kerül egy éjszaka.

Ezt onnan tudja az Együtt politikusa, hogy egy ismerőse pénzéből kivett egy 99 ezer forintos éjszakát a hotelben, hétfőről keddre virradóra volt az övék az egyik tetőtéri luxusszoba. „Próbát tettünk, hogy mennyit kereshetnek ezen az üzleten, mert üzleti haszonért értékesítik tovább az önkormányzati lakásokat. Kivettük az egyik lakrészt, ami 99 ezer forintba került, tehát majdnem annyiba, mint amit az egész épületért fizetnek" – fogalmazott Juhász. 

Juhász Péter a hotelszobában, alul pedig a szálloda fotói a Booking.com-ról.
Juhász Péter a hotelszobában, alul pedig a szálloda fotói a Booking.com-ról.
Fotó: Bődey János / Booking.com

Ugyanerről a hotelről cikkezett augusztusban a Hvg.hu. Ott Juhász Péter mai akciójával azonos következtetésre jutottak. „Az árkülönbség akár 114-szeres is lehet, egy hétvége alatt, egyetlen lakosztály kiadásával megkeresik a közvagyonért fizetendő havi díjat" – írták. Akkor a budavári jegyző azt mondta, a hotelt bérlő cég vállalta, hogy saját költségén elvégezi az önkormányzati tulajdonú műemlék épület felújítását. Ehhez akkor a képviselő-testület hozzájárult. Az Építészfórum cikkében látható fotók szerint az épület rettentesen ramaty állapotban volt a felújítás előtt.