Melinda, Vivien
-5 °C
3 °C

Szintet lépett a baloldali marakodás: Gréczy bepereli az MSZP-t

D MTZ20130902023
2017.10.17. 11:25

Ha valaki azt hitte, hogy csupán Botka László az akadálya annak, hogy az MSZP és a DK könnyes szemmel egymás karjába omoljon, alaposan melléfogott. A legfrissebb baloldali történés rávilágít arra, hogy az MSZP-s és DK-s politikusok között elég mélyen szunnyad az ellenszenv, amely olykor felszínre tör, és akkor akár a bíróságig is eljuthat.

Történt, hogy az MSZP szekszárdi szervezete olyat sugallt, ami alaposan kiakasztotta a DK-s belső közvéleményt. A szervezet hivatalos Facebook-oldala teret adott annak a pletykának, hogy Gréczy Zsolt DK-szóvivő múlt pénteken fideszesekkel tárgyalt Szekszárdon.

Első ránézésre semmi gyalázatos nem lenne abban, hogy egy ellenzéki politikus kormánypárti politikusokkal beszélget, de a baloldali, Orbán-ellenes szalonokban elég rossz néven veszik az ilyesmit. Így aztán Gréczy Zsolt lépett, és a közleménye szerint most

bepereli az MSZP szekszárdi szervezetét.

„Az MSZP szekszárdi szervezetének hivatalos Facebook-oldala azt a hazugságot írta és terjesztette rólam, hogy 2017. október 13-án, pénteken 14 órakor a szekszárdi Heinmann Pincészetben tárgyaltam Horváth Kálmán és Horváth István fideszes politikusokkal" – írta Gréczy, aki közli, hogy van alibije az időpontra, ráadásul nem is ismeri ezeket a fideszeseket:

Ezúton közlöm, hogy a nevezett időpontban, sőt egész nap Budapesten tartózkodtam, erre tucatnyi tanúm van.

Illetve:

Soha életemben nem jártam a fent nevezett pincészetben, a nevezett fideszes politikusokkal soha nem találkoztam, még a nevüket sem hallottam soha.

Eközben az MSZP és a DK vezetői zárt ajtók mögött tárgyalnak a koordinált indulásról, ebbe az Együtt–PM-et is szeretnék bevonni, a 106 egyéni körzetben meg akarnak állapodni. Kíváncsian várjuk, Szekszárdon végül ki indul az MSZP és a DK koordinációjában, az MSZP-sek pedig majd milyen lelkesedéssel támogatják Gréczy Zsolt egyéni kampányát.

A szekszárdi elnök egy szemtanúra hivatkozik

Kurtyán Ferenc, az MSZP szekszárdi elnöke azt mondta az Indexnek, hogy azért tették ki a találkozóról szóló hírt az oldalukra, mert egy szemtanújuk is van, hogy Gréczy a fideszesekkel tárgyalt:

Ha nem Gréczy, akkor vélhetően a reinkarnációja vagy hasonmása szállt ki a kocsiból múlt pénteken Szekszárdon

– mondta Kurtyán, aki egy szavahihető szemtanúra hivatkozik, aki fel is írta a kocsik rendszámát. A szekszárdi elnök azt mondta: áll a per elébe, és ha Gréczy pereskedni akar, perelje be őt is.

Az MSZP országos szervezete délután gúnyos közleményben reagált.

Ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására.

Ám az MSZP ilyet soha nem tett. Ha azonban Gréczy úr úgy érzi, hogy az ő szava nem elég, és bírói döntés kell arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta – a bíróság dönteni fog" - áll a közleményben.

(Borítókép: Máthé Zoltán / MTI)