Tovább ködösít a cserdi polgármester

2017.10.24. 12:45

A Romnetnek sikerült elérnie Bogdán Lászlót, cserdi polgármestert, akiről még a múlt héten állította azt a Hír Tv, hogy egy fórumról távozóban leköpték és megrugdosták. Csakhogy a történet egyre gyanúsabb lett, miután kiderült: az ominózus budapesti fórum kifejezetten békés volt, azon főleg értelmiségiek vettek részt. Sem a szervezők, sem a résztvevők nem emlékeztek semmilyen incidensre vagy agresszióra, sem a fórumon, sem azután. Ráadásul szemtanúk is vannak, akik egészen a taxiig kísérték Bogdánt – köztük Horváth Aladár, a Roma Parlament Egyesület elnöke.

Mivel a szervezők és a résztvevők beszámolói alapján úgy tűnik, nagyon nem stimmel a Bogdán által előadott történet, az Index és más lapok is megpróbálták megszólaltatni a polgármestert, hogy tisztázza, mi is történt pontosan. Azonban Bogdán nem reagált a megkeresésekre, noha a Népszavának azt ígérte, hogy nyilatkozik, ha a Hír Tv róla szóló műsora adásba megy. Ám azután sem nyilatkozott.

Végül a Romnet meg tudta szólaltatni, de a válaszból sem lettünk okosabbak. Bogdánnak ugyanis semmi más dolga nem lenne, mint részletesen elmesélni, hogy mi történt vele a fórumon és azután. Ha részletesen beszámolna erről, akkor szembesíteni lehetne a szervezők és a résztvevők állításaival, csakhogy ez nem fog menni. Bogdán lényegében most sem mondott semmi érdemlegeset, továbbra is csak ködösít. 

A polgármester azt mondta, nem tudja tényekkel bizonyítani az igazát, de úgy érzi, nincs is abban a helyzetben, hogy bármit is bizonyítson, mert a baráti társaságán túl soha nem állította és nem mondta, hogy mi történt vele, és hol. 

Csakhogy a Hír Tv a róla szóló portréműsort azzal hirdette még csütörtökön, hogy a fórumról távozóban Bogdánt leköpték és megrugdosták, a hírt a sajtó átvette. Ezenkívül Bogdán egyik közszereplő barátja, Konok Péter történész is leírta a közösségi oldalon, hogy neki ezt állította a polgármester. Kiderült: Konok és a Hír Tv is kizárólag Bogdán elmondása alapján állította azt, hogy a polgármestert fizikai atrocitás érte. 

Bogdán a Romnetnek azt is mondta: „Nem haragszom senkire, ugyanakkor magára az ilyen stílusra hívnám fel a figyelmet, mert úgy érzem, maga a cigányság az, aki elsőként ártana nekem.”

Bogdán László közölte: azért nem állt az elmúlt napokban a nyilvánosság elé, mert nem akarta, hogy mindez táptalaj legyen a Jobbik vagy a cigányellenes csoportok számára, és azért, ami vele történt, nem Horváth Aladárt hibáztatja. „Elmondtam néhány embernek, hogy mit éltem át, de ebből nem akartam se országos visszhangot, sem botrányt, mert azzal csak az egész magyarországi cigányságnak ártottam volna" – közölte.