A rendőrség elbeszélgetett a jobbikossal, aki leleplezné a Soros elleni kampányt

2017.10.31. 09:19 Módosítva: 2017.10.31. 09:25

Nyomozás nem indult, egyelőre magát a feljelentőt hívta be a rendőrség a Soros György ellen tett feljelentés ügyében, írja a Magyar Nemzet. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője október első felében tett feljelentést Soros György ellen alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, alkotmányos rend elleni szervezkedés, rombolás, hazaárulás és lázadás gyanújával.

Mirkóczi ezt nem titkoltan azzal a szándékkal tette, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból, és így leplezze le a kormányzati propagandát: ha van Soros-terv és Soros György valóban veszélyt jelent Magyarországra, akkor induljon nyomozás, ha nem, akkor Mirkóczki szerint "a kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek is papírja lesz arról, hogy amit tesznek, az egy hatalmas agymosás, egy hatalmas hazugság".

A Papp Károly országos rendőr-főkapitánynak címzett feljelentés után Mirkóczki Ádámot múlt hét pénteken hívták fel a Nemzeti Nyomozó Irodától, és megkérték, hogy hétfő délelőtt fáradjon be a rendőrségre. A beszélgetésen a nyomozók arra voltak kíváncsiak, alá tudja-e támasztani feljelentését bármilyen közvetlen bizonyítékkal. 

Mirkóczki a Magyar Nemzetnek azt mondta: az a tény, hogy a rendőrség őt és nem a feljelentésben említett kormányzati politikusokat rendelte be, azt sejteti, hogy a magyar hatóságoknak semmilyen információja nincs arról, hogy Soros György azokat a bűncselekményeket tervezné elkövetni, amelyet a Fidesz kampánya tényként kezel.