Szilvia
5 °C
16 °C

Vona Gábor már nem tiltaná be a melegfelvonulást

2017.11.11. 10:45 Módosítva: 2017-11-11 12:36:42

Könyvet ír róla Havas Henrik, már nem tiltaná be a melegfelvonulást, szerinte a liberálisoknak is szimpatikus lehet a mostani Jobbik, elszámoltatná Orbán Viktort – többek közt ezekről beszélt Vona Gábor a Magyar Nemzetnek adott interjújában

A lap újságírója megpróbálta kihúzni a Jobbik elnökéből, hogyan tervezi a liberálisok megszólítását, képviseletét például Toroczkai Lászlóval a háta mögött. Vona szerint a párt múltja ellenére ez lehetséges, ugyanis ő már kilépett "ebből a koordináta-rendszerből", és a többi új párttal együtt a Jobbik is meg akarja haladni a szülők, nagyszülők generációjára jellemző megosztottságot. Vona szerint a Jobbiknak eddig is voltak homoszexuális szavazói, és bár alapvetően nem tetszik neki a melegfelvonulás, azért

nem tiltaná be, amíg nem sérti mások érzékenységét,

mert fontos vívmánynak tartja a gyülekezési szabadságot. Júniusban még ennek a szöges ellentét állította egy interjúban, akkor azt mondta, Budapest főpolgármestereként nem engedélyezné a Pride-ot. A meleg párok örökbefogadási lehetőségét viszont továbbra sem támogatja.

A Jobbik elnöke és miniszterelnökjelöltje azt a kérdést is megkapta, terveznek-e a kampányban a baloldalon elismert figurákat felvonultatni a balos szavazók bevonzása érdekében, mire közölte, hogy már zajlik is ez a folyamat: Havas Henrik könyvet ír róla. Havas korábban Kelemen Annáról és a pornóról is írt könyvet, de Vona szerint ez a tény nem keveri őt kellemetlen társaságba, hiszen "a politika sem túlságosan könnyed téma". A pártelnök úgy gondolja, "politikailag jelent valamit", hogy Havas őt választotta könyve témájául, és nem Szél Bernadettet vagy Karácsony Gergelyt. 

Vona szerint annak, hogy a közvéleménykutatási adatok nem igazolják a Jobbik néppártosodásának sikerét, az az oka, hogy a sokan félnek elárulni a véleményüket, ezért az előrejelzésekkel óvatosan kell bánni.

Azt gondolom, a néppártosodás olyan siker, amelyet majd tanítani fognak politológushallgatóknak az egyetemen

– mondta a pártelnök, aki arra számít, hogy 2018-ban nagy meglepetés fogja érni a Fideszt. Vona még Budapesten, a külső kerületekben is vár egyéni jobbikos mandátumokat.

Vona arról is beszélt, hogy a magyarországi korrupció mögött a "mentálisan megbillent" Orbán Viktor áll, ezért őt személyesen el akarja számoltatni kormányra kerülése esetén, de azt is mondta, hogy szerinte Polt Péter főügyész, akit ő is az igazságszolgáltatás fő gátjának tart, nem fogja kitölteni 2019-ig szóló ciklusát. Hogy mire alapozza ezt, arra csak annyit mondott: "így érzem".

A bevándorlásellenes Jobbik elnöke a kormány aktuális kedvenc mantrája, a Soros-terv létezését is kétségbe vonta, "kommunikációs terméknek" minősítve azt. De azért persze hangsúlyozta, hogy a kvótákat ellenzik, és hogy a Jobbik győzelme esetén visszaállítanák a határőrséget, illetve "nem lesz neki büdös" olyan eszközökhöz nyúlni, amelyeket Orbán is használt. A Jobbik a jelenlegi kormány politikájából a bevándorlás elleni küzdelem mellett a családpolitikát és a határon túli magyarok segítését folytatná Vona szavai szerint. 

A Jobbik elnöke azt várja, jövő áprilisig történhet valami, ami kikezdi a jelenlegi rendszert, és "ha kiderül, hogy a király meztelen, komoly lavinát indíthat el a társadalomban".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?