János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Debrecenben megadóztatnák az ételosztást

2017.11.22. 23:19

Megadóztatják az ételosztást Debrecenben, legalábbis a csütörtöki közgyűlés egyik napirendi pontjaként módosítják a város köztereinek használatáról szóló rendeletet úgy, hogy 

  1. az inflációra hivatkozva 3 százalékkal megemelnék a közterület-használati díjakat
  2. az ételosztást szervező karitatív szervezeteknek naponta négyzetméterenként 35 forint díjat írnának elő

A Magyar Nemzet szerint az „előterjesztés nem indokolja külön a díj bevezetését, csak annyit ír, hogy a rendeletben már korábban is szerepelt az ételosztás mint a közterület használatának egy formája, illetve „különböző szervezetek ételosztást szerveznek egy évben több alkalommal is”. Az előterjesztők szerint ezért indokolt a díjakról szóló mellékletben is külön soron szerepeltetni, vagyis meghatározni a fizetendő díjat – ilyen ugyanis eddig nem volt.”

A díj 35 forint, ami a Magyar Nemzet számításai szerint  kedvezményes, hiszen egy ideiglenes színpadért négyzetméterenként 1910 forintot kérnek el.

A másik nehezítés, hogy az ételosztást harminc nappal előre be kell jelenteni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!