Ítélet született a soproni óvodai falomlás ügyében

2017.11.22. 17:27

Egy év tíz hónap felfüggesztett börtönre ítélte a kivitelező cég vezetőjét a soproni óvodai falomlás ügyében szerdán a Győri Törvényszék, írja az MTI. Az építkezés műszaki ellenőre 240 ezer forintos pénzbüntetést kapott, az ítélet jogerős.

A kivitelező cég vezetője ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés és a hulladékgazdálkodás miatt, míg a műszaki ellenőrrel szemben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás, miután 2013 májusában egy soproni óvoda mosdójában leomlott egy válaszfal és két óvodás megsérült.

A vádirati tényállás szerint a soproni önkormányzat tulajdonában lévő óvoda épületét 2006-ban bővítették, viszont az egyik válaszfalat szakszerűtlenül építették meg, ami  2013. május 23-án ledőlt. Ekkor húsz óvodás volt a helyiségben, közülük ketten pedig megsérültek, mindkét  sérülés nyolc napon túl – négy hónapig, illetve hat hétig – gyógyuló volt. 

A szakértői vizsgálatok szerint a baleset közvetlen oka az volt, hogy nem horgonyozták le a falat és nem építettek megfelelő erősítő pilléreket, ami a kivitelező feladata lett volna. A falat csak ragasztással rögzítették. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport