Kövér László a legsúlyosabb büntetést adta Szél Bernadettnek

2017.11.30. 16:07

Kövér László házelnök a lehető legnagyobb pénzbírságot szabta ki Szél Bernadettre, amiért az LMP frakcióvezetője Hadházy Ákossal múlt héten megzavarta Németh Szilárd Fidesz-alelnök napirend előtti felszólalását.

Emlékezetes, hogy az LMP társelnökei egyszerűen odaálltak a képviselő mögé egy papírral, amelyre azt írták: "Hazudik!!!" Németh Szilárd napirend előtt azért kért szót, hogy reagáljon Soros György hétfőn reggel publikált válaszára, és jelezze, hogy ez bizonyítja a Soros-terv létezést.

A levezető elnök, Jakab István jelezte, hogy jelenteni fogja az esetet a házelnöknél. Kövér László pedig most meghozta a döntést, amelyről Szél a Facebookon számolt be:

Kövér László újra lecsapott: rám visszaesőként a maximális büntetést szabta ki, Hadházy Ákos pedig százezer forintos levonást kapott.

Szél Bernadett azt mondta az Indexnek, hogy ez egész pontosan bruttó 432 ezer forint. 

A büntetés ténye nem meglepő, de a logikát nem pontosan látni, hogy mitől függ a pénzbüntetés összege. Szél Bernadett is célzott erre a Facebookon, és azt kérte a házelnöktől, hogy a pénz legalább menjen jó célra. "Ma kezdeményeztük, hogy a tőlünk beszedett pénzek egy külön alapba kerüljenek, és nélkülöző családokat támogassunk belőle" - írta Szél.

A büntetést ugyanis a képviselők tiszteletdíjából vonják le, vagyis a ki nem fizetett összeg ott marad az Országgyűlés költségvetésében.