Nincs is jobb hely Bayer Zsolt könyvének bemutatójára, mint a kormányhivatal nagyterme

2017.12.06. 11:30 Módosítva: 2017.12.06. 13:28

A Csongrád Megyei Kormányhivatal épületének nagytermében tartják az „Ezért gyűlölnek – A Bayer-Blog” című könyv helyi bemutatóját, olvasható a Szegedma.hu-n. Aki a publicista írásaira kíváncsi, annak a kormányhivatal sajtósának, Varga Márta hivatalos emailcímén kell jeleznie, hogy szeretne ott lenni a jeles eseményen, amelyen „az érdeklődő vendégek migrációról, az ellenzékről és a mai Európáról is hallhatnak érdekességeket”.

Megkérdeztük a kormányhivatalt, hogy kinek a kezdeményezésére tartják meg ezt a rendezvényt, szokványos-e, hogy a kormányhivatal munkájától független eseményt tartanak benne, és a hivatal sajtósának emailcímén kell jelezni a részvételi szándékot, illetve hogy nem tartják-e aggályosnak, hogy az államigazgatás és a pártpolitika/propaganda ily módon keveredik a hivatalban.

Varga Márta válasza szerint a rendezvényt a Cvikker Média Kft. kezdeményezte, és bérelte ki erre a kormányhivatal földszinti helyiségét. (A Cvikker Média csinálja a Blogstar.hu blogszolgáltatót, amelyen Bayer is ír.)

Varga válasza szerint ”a nagyterem bérelhető, bérlése szabályozott. Szokványos, hogy a kormányhivatal munkájától független rendezvények helyszíne. A megrendelő igénye kiterjedhet a rendezvény előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos feladatokra is”. Majd a levél azzal zárul, hogy

Bayer Zsolt  a magyar állam által kitüntetett író, publicista.

Ez egyébként igaz, több mint százan vissza is adták a lovagkeresztjüket vagy más állami kitüntetésüket Bayer elismerése ellen tiltakozva. Az író miatt augusztusban 200 ezres büntetést kapott a Karc FM, amiért arról beszélt, hogy a civileket a taknyukon és vérükön kéne kirángatni a Parlamentből. Bayer egyébként aztán bocsánatot kért a mondatáért, és kávézott egyet a civilekkel, itt számoltunk be róla: 1., 2., 3., 4.

A kormányhivatalban idén már volt könyvbemutató, egy kormánymegbízott is beszédet mondott, igaz, ott nem a hivatal sajtósának kellett jelezni a részvételt.

Kommenteljen és nyilvánítson vélemény a Facebook-oldalunkon!