Azt kérik a pécsiektől, hogy ne adjanak ki ingatlant Soros-szervezetnek

2017.12.08. 14:12
A Fidesz pécsi elnöksége arra kéri a város polgárait, vállalkozásait és szervezeteit, hogy lehetőség szerint ne adjanak lakhelyet a baranyai megyeszékhely ingatlanjaiban a Soros György-féle kampányközpontnak.

Hoppál Péter városi Fidesz-elnök, országgyűlési képviselő az MTI beszámolója szerint azt mondta, a párt elnöksége a december 14-ei közgyűlési ülésre olyan határozati javaslattal készül, amelyben markánsan elutasítják a város lakóinak nevében a Soros-kampányközpont pécsi létesítését.

Az ügy előzménye, hogy az Abcúg cikke szerint a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány több százezer dollárt fog szétosztani dél-dunántúli és észak-alföldi civil kezdeményezések között lakhatási, oktatási, egészségügyi és mindenféle, szegénységgel kapcsolatos problémák megoldására. Az egyik támogatott Az emberség erejével elnevezésű pécsi alapítvány, ami már kapott 130 millió forintot a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére.

Hoppál szerint azonban a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációval 2,3 millió ember már kinyilvánította a véleményét, így a Soros-kampányközpont szembe megy az emberek akaratával.