Ónos szitálás és havazás is jöhet a hétvégén

2017.12.16. 12:00

Péntek éjszaka folyamán elsősorban a délnyugati és az északi tájakon az esőt havazás váltotta fel, néhány centiméternyi friss hóréteg is kialakult az Időkép beszámolója szerint.

A met.hu előrejelzése azt írja, szombaton északnyugat felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre inkább keleten várható eső, havas eső, a hegyekben hó. Éjszaka keleten alacsonyszintű felhőzet, illetve ködfoltok képződnek, néhol kisebb havazás várható, esetleg ónos szitálás is lehet, másutt változóan felhős lesz az ég. Szombaton a déli órákig északkeleten (főként a Zemplén környékén) az északi szelet még helyenként viharos (60-65 km/h feletti) széllökések kísérik, majd csillapodik a szél. A hőmérséklet enyhe, 3-4 fokra lehet számítani. 

Jakab Róbert fotója Pécsről
Jakab Róbert fotója Pécsről

Vasárnapra virradó éjszaka az Alföld középső tájain, illetve az Északi-középhegység középső és nyugati részén helyenként sűrű zúzmarás köd képződhet, melyben ónos szitálás is kialakulhat. A nap folyamán változóan felhős időre számíthatunk, napközben keleten is szakadozik a felhőzet, néhol hózápor is lehet. A helyenként erős északnyugati szél mérséklődik, majd a Dunántúlon néhol ismét megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon -6, -7 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0 és +5 fok között valószínű.