Megmérgezhettek 19 embert Szerepen

2017.12.19. 17:36 Módosítva: 2017.12.20. 16:22

Mérgezés gyanújával 16 embert vittek kórházba megfigyelésre kedden a Hajdú-Bihar megyei Szerepről – írja az MTI.

Szerep
Szerep
Fotó: GoogleMaps

Mérgezési tünetekkel előbb hat felnőttet és öt gyereket, majd további öt embert vittek a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházba, illetve a Debreceni Egyetem Klinikájára. Mindannyian ismeretlen szertől vagy folyadéktól lettek rosszul.

Az Index is elérte a rendőrség szóvivőjét szóvivőt, aki elmondta, hogy a 16 emberből 5 lett rosszul, ebből egyiküknél történt komolyabb mérgezés. A többi 11 embert csak megfigyelésre vitték a kórházba, ők nem produkáltak tüneteket. Az embereket otthonukból, családi házakból szállították el. Valószínűleg metil-alkohol elfogyasztása után lettek rosszul, de ezt egyelőre nem erősítette meg a kórház.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság az ügyben testi sértés miatt rendelt el nyomozást, ami szakértő bevonásával jelenleg is tart.

Frissítés:

Tóthné Verő Tünde, az 1590 fős település polgármestere később az MTI-nek elmondta, estére már 19-re nőtt a megfigyelésre kórházban szállítottak száma.

Az önkormányzat minden segítséget megad az érintett családoknak: rendkívüli segélyt különítettek el a kórházba került emberek hozzátartozóinak – mondta a polgármester. 

Az MTI kereste a kórházakat is, de azok azt közölték, nem adhatnak felvilágosítást az érintettek állapotáról.