Vilmos, Bíborka
2 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Nyomozás indult a Soros-konzultáció miatt, Hadházy örülne, ha felfüggesztenék a mentelmi jogát

2018.01.06. 10:35 Módosítva: 2018.01.06. 10:42

Becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette miatt nyomozás indult az LMP társelnöke, Hadházy Ákos ellen - tudta meg a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészségtől.

Az ügy előzményei: 

  • Hadházy és Szél Bernadett megtekintették a nemzeti konzultációs íveket gyűjtő dobozokat, amely után Hadházy azt állította, hogy mind üresek voltak. A látogatásról kikerült egy hangfelvétel is, amely alapján Hadházy szerint biztos nem küldték vissza annyian a nemzeti konzultációt, mint a kormány állította. 
  • A kormány december közepén viszont feljelentést tett ismeretlen tettes ellen "a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt" - írtuk korábban. 

A KNYF mostani tájékoztatása szerint 2018. február 13-ig tart a nyomozás, amely természetesen igény esetén meghosszabbítható. 

"Minden ilyen ügynek örülök, hiszen felhívja a nyilvánosság figyelmét arra, hogyan manipulálta a kormány ezt a konzultációnak nevezett csalássorozatot" - kommentálta Hadházy a lapnak. Hozzátette: 

Lebuktak ezzel a nyilvánvaló csalással, és a feljelentéssel próbálják elterelni róla a figyelmet, de nyilván tudják, hogy nem lesz az ügyből a semmi, mert a mentelmi jogomat nem fogják kiadni

A politikus megjegyezte, mégis csak örülne, ha megfosztanák a mentelmi jogától, "ugyanis így be lehetne kérni azokat a postai nyilvántartásokat, amelyeket számtalan kérelme ellenére nem hajlandók kiadni".