Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Betegek, ápolók és hozzátartozók is rühesek lettek a Margit kórházban

2018.01.08. 20:05

Az RTL stábja rejtett kamerával járt a Margit kórház ápolási osztályán, ahol többnyire idős emberek fekszenek. A tévé azért ment, mert egy ott dolgozótól megtudták, komoly probléma kezdett lenni a rüh az osztályon. Betegek és ápolók és hozzátartozók is rühesek lettek a televízió információi szerint, ezután érdeklődtek a kórházban.

Az RTL az egyik dolgozótól úgy tudja, október óta küzdenek a rühességgel. A riporter rákérdezett a nővérpultban ülő nővéreknél a dologra, de kínos csend volt a válasz. Majd azt mondták, ők nem mondhatnak semmit.

Aztán megkérdeztek pár beteget. Egyikük elmondta, őt fertőtlenítővel mosdatták le, így végül nem kapta el, de úgy tudja, három ápolót is kényszer-betegszabadságra küldték. Egy másik beteg pedig úgy tudta, a szomszéd szobában kapta el egy beteg. 

Szent Margit Kórház
Szent Margit Kórház
Fotó: Róka László / MTI

A rühesség egy atkafertőzés ami erős viszketéssel jár. Az atka alagutat fúr a bőrbe és allergiás reakciót vált ki, mondta a tévének egy szakértő. Emberről emberre terjed, használati tárgyakkal is terjedhet.

A kórház keddre ígért választ a kérdésekre: hányan kapták el a fertőzést, illetve mit tettek azért, hogy ne terjedjen tovább a fertőzés az intézményben?