Lukács
7 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Elfogták a Kodály-szobor-tolvajt

2018.01.08. 17:51

A Bartók Bélát ábrázoló szobor után Kodály Zoltán szobrát is ellopták Szervátiusz Tibor Kodály Intézet előtti alkotásáról, Kecskeméten, írtuk meg január 5-én. Szeptemberben megcsonkították a Csak tiszta forrásból című bronz művet, tolvajok lecsavarozták Bartók Béla szobrát, így Kodály Zoltán alakja hónapokig egyedül volt látható. A napokban derült ki, hogy Kecskemét szülöttének szobra is eltűnt a róla elnevezett zeneiskola előtti alkotásról.

A Baon.hu azt írja, meglett a férfit, elfogták a rendőrök. Először tagadott, aztán részletes beismerővallomást tett. A 37 éves G. Ferenc december 25-én éjjel lopta el az alkotást.

"Egy zsáknyi fűrészporba csomagolva bedobta a Vadaskert kerítésén. A zsák – mivel eldugott részen lapult – nem tűnt fel sem a Vadaskert dolgozóinak, sem a látogatóknak, az ügyben legilletékesebb G. Ferenc útmutatása révén viszont a rendőrök megtalálták az alkotást" - írja a lap.

Nem ez az első vagy második szoborlopás Kecskeméten. Legutóbb 2013-ban a tíz gömbből álló, a Naprendszert 1:3,3 milliárdod kicsinyítésben modellező szoborcsoport 50 kilós Szaturnuszát vitte el valahogy két fiatal férfi, de egyiküknél a házkutatás során megtalálták az alkotást.