Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták a Kodály-szobor-tolvajt

2018.01.08. 17:51

A Bartók Bélát ábrázoló szobor után Kodály Zoltán szobrát is ellopták Szervátiusz Tibor Kodály Intézet előtti alkotásáról, Kecskeméten, írtuk meg január 5-én. Szeptemberben megcsonkították a Csak tiszta forrásból című bronz művet, tolvajok lecsavarozták Bartók Béla szobrát, így Kodály Zoltán alakja hónapokig egyedül volt látható. A napokban derült ki, hogy Kecskemét szülöttének szobra is eltűnt a róla elnevezett zeneiskola előtti alkotásról.

A Baon.hu azt írja, meglett a férfit, elfogták a rendőrök. Először tagadott, aztán részletes beismerővallomást tett. A 37 éves G. Ferenc december 25-én éjjel lopta el az alkotást.

"Egy zsáknyi fűrészporba csomagolva bedobta a Vadaskert kerítésén. A zsák – mivel eldugott részen lapult – nem tűnt fel sem a Vadaskert dolgozóinak, sem a látogatóknak, az ügyben legilletékesebb G. Ferenc útmutatása révén viszont a rendőrök megtalálták az alkotást" - írja a lap.

Nem ez az első vagy második szoborlopás Kecskeméten. Legutóbb 2013-ban a tíz gömbből álló, a Naprendszert 1:3,3 milliárdod kicsinyítésben modellező szoborcsoport 50 kilós Szaturnuszát vitte el valahogy két fiatal férfi, de egyiküknél a házkutatás során megtalálták az alkotást.