Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szél Bernadett: Engem megválasztottak és átvilágítottak

2018.01.18. 09:11 Módosítva: 2018-01-18 09:16:26

A Magyarországra "titokban" befogadott menekültek ügyében jövő csütörtökre hívták össze az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát, amelyen többek között meghallgatnák Orbán Viktort is, tudta meg az atv.hu Molnár Zsolttól, a bizottság szocialista elnökétől. Az MSZP azután kezdeményezte az ülés összehívását, hogy Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár a Times of Maltanak azt mondta: tavaly titokban 1294 menekültet kellett befogadni az országba, de ezzel a kormány nem állt ki a nyilvánosság elé. 

Az MSZP szerint ezzel a kormány tulajdonképpen titokban végrehajtotta azt a "Soros-tervet", ami ellen minden eszközzel kampányol.  Molnár Zsolt az atv.hu-nek azt is mondta: a titkosszolgálati vezetők eddigi beszámolói szerint nincs Soros-terv.

A Fidesz már előre jelezte, hogy képviselői kivonulnak a nemzetbiztonsági bizottság üléséről, ha azon Szél Bernadett is részt. Korábban Németh Szilárd  a testület fideszes alelnöke azt mondta: a  Fidesz szerint Szél Bernadett és pártja, az LMP Soros György érdekeit szolgálja, ezért az ellenzéki képviselő nem vehet részt egy olyan nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, amely a Soros-tervvel foglalkozna.

Szél Bernadett: Engem megválasztottak és átvilágítottak

Szél Bernadett egy Facebook-videóban azt mondta, jövő csütörtökön ott lesz reggel nyolckor a bizottsági ülésen, mert egyelőre nem a Fidesz dönt arról, hogy azon ki vesz részt és ki nem.

Engem megválasztottak és átvilágítottak, minden jogom megvan ott ülni a bizottságban.

- mondta, és azt is hozzátette, nem csak ott ülni, de kérdezni is, illetve leleplezni a Fidesz hazugságait. Szél szerint a Fidesznek egy célja van, hogy teljesen a propaganda szolgálatába állítsa a nemzetbiztonsági bizottságot is, "ezért zavarom őket, mert ott is a valóságot képviselem".

A Fidesz legnagyobb ellensége ugyanis a propaganda mögötti valóság

- mondta az LMP társelnöke, miniszterelnök-jelöltje.