Aliz
6 °C
14 °C

Egyre jobban fogy a magyar

DMOHA20171116002
2018.01.26. 10:46

Novemberben mindössze 7271 gyermek született Magyarországon, 5,6%-kal kevesebb, mint egy éve. Ezzel folytatódott az idei csökkenő trend, hozzájárulva a népességfogyás tavalyi gyorsulásához. 2017 első 11 hónapjában csaknem 36 ezer volt a népesség természetes fogyása, 6 ezerrel több, mint 2016 ugyanezen időszakában - írja a Portfolio.

A január-novemberi adatok alapján úgy tűnik, hogy

a rendszerváltás óta 2017-ben volt a második legnagyobb a népességfogyás.

Ebben nem csak a születésszám esése, hanem a halálozások számának növekedése is szerepet játszik: a múlt év elején az influenzajárvány sok idős ember halálát okozta. A Portfolio szezonálisan igazított adatai alapján a születésszám immár egy éve trendszerű csökkenést mutat, és az utóbbi négy évben alig volt olyan hónap, amikor kevesebb gyerek született, mint most.

(Borítókép: Koraszülött kislány a budapesti Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának koraszülött intenzív osztályán. MTI Fotó: Mohai Balázs)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?