Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lopott fotóval szálltak bele a határon túliak szavazati jogába

2018.02.19. 06:31

Képlopással és hamis állításokkal kampányol egy Facebook-csoport a határon túliak szavazati joga ellen – írta a Magyar Nemzet. "Ez a határon túli család még sosem járt Magyarországon. A szülők most mégis elmennek szavazni, hogy az én gyermekem sorsáról döntsenek" – állt a képen, amely miatt a Facebooknak többen jelezték az uszító tartalmat, a Facebook azonban nem tartja indokoltnak a kép levételét.

Pásztor család nem létezik

Mindehhez a Felsősófalván élő panziótulajdonos, Parajdi Kálmán Endre családi fotóját tették ki a valójában nem is létező Pásztor család képeként. Túl azon, hogy ez az ő és a kép készítőjének a tudta nélkül történt, hazugság is: a Parajdi család élt Magyarországon, a gyerekek is Zalaegerszegen születtek, tíz éve költöztek vissza Felsősófalvára, ahol egyrészt utazási irodát és szálláskereső oldalt visznek, valamint a Sóvidék Panziót és Vendégházat üzemeltetik.

Ráadásul az édesanya nem is regisztrálta magát a választásra, így nem is fog szavazni, nem tették négy évvel korábban sem – jegyezte meg a Magyar Nemzet cikke.