Elmeorvoshoz küldte a biztosító a veronai áldozatok hozzátartozóit

2018.02.23. 05:57

Felháborodott a veronai buszbaleset áldozatainak több hozzátartozója amiatt, hogy az egyik érintett biztosítótársaság elmeorvosi vizsgálatra küldte őket. A tesztre a kártérítés helyes megállapítása miatt van szükség, írta a Blikk. Ugyanis az egészségi állapotuk alakulásától függően határozzák meg a sérelemdíjat.

"Mire költené, ha egy nagyobb összegű kártérítést ítélnének meg önnek?” – például ezt a kérdést tette fel az egyik, a testvérét elveszítő tinédzsernek a biztosítótársaság szakértője a lap szerint. Egy hozzátartozó szerint ilyen, ízléstelen kérdések voltak a tesztben.

A tragédiában érintettektől a biztosító korábban pszichológiai szakvéleményt kért, ezt a hozzátartozók csatolták is. A biztosítónak azonban ez nem felelt meg, emiatt elmeorvosi szakértőt vont be az ügybe.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) nem kívánt reagálni. Az érintett biztosító azt írta a Bikkne, hogy a biztosítási titokra tekintettel nem közölhetnek részleteket az ügyről. Egy ügyvéd azt mondta a Blikknek, hogy peren kívüli eljárásnál a biztosítónak joga van pszichológiai véleményt kérni, hogy a sérelemdíj mértékét megállapítsa.

FRISSÍTÉS!

A kormány azonnali vizsgálatot kér az MNB-től a veronai áldozatok hozzátartozóit zaklató biztosító miatt.  Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára közölte, hogy a kormány felháborítónak tartja,  hogy a veronai buszbalesetet áldozatait az egyik biztosítótársaság megalázó eljárásnak és elmeorvosi vizsgálatnak teszi ki. "Ez teljesen elfogadhatatlan és megalázó. Ezért a kormány a pénzügyi felügyelethez, vagyis a Magyar Nemzeti Bankhoz fordul, és azonnali vizsgálatot kér az ügy miatt."