Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Keserves környezetben sínylődtek a kutyák egy kocséri tanyán

2018.02.23. 09:23

Állatkínzás miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki visszataszító körülmények között tartotta a kutyáit egy Nagykőrös környéki tanyán - közölte a Nagykőrösi Járási Ügyészség. 

A bűnügy vádlottja, egy férfi Nagykőrös környékén, Kocséron megszerzett egy tanyát. 2010-ben elhatározta, hogy jövedelemkiegészítésként kutyákat tenyészt és értékesít itt. A vádlottnak 2017 októberében öt kutyája volt. A kutyákat disznóólakból átalakított, igen szűk helyen tartotta, három kutya tartós sötétségben volt. A férfi a kutyákat nem oltatta be.

2017 őszétől nem járt ki rendszeresen a tanyára. A kutyák élelmezéséről, vizéről nem gondoskodott, az állatok lesoványodtak. A kenneleket nem takarította. 2017 októberében az arra járók észlelték, hogy kennelekben étlen-szomjan kutyák vannak,ezért bejelentést tettek a Ceglédi Állatmenhelynél.

Az állatmenhely és a rendőrség képviselői,valamint az állatorvos a tanyára érve azt tapasztalták, hogy az állatok ápolatlanok, bolhásak,férgesek, kiszáradtak. A kutyákat a Ceglédi Állatmenhelyre szállították.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben, bűnösségéről a Nagykőrösi Járásbíróság fog dönteni.