Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Keserves környezetben sínylődtek a kutyák egy kocséri tanyán

2018.02.23. 09:23

Állatkínzás miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki visszataszító körülmények között tartotta a kutyáit egy Nagykőrös környéki tanyán - közölte a Nagykőrösi Járási Ügyészség. 

A bűnügy vádlottja, egy férfi Nagykőrös környékén, Kocséron megszerzett egy tanyát. 2010-ben elhatározta, hogy jövedelemkiegészítésként kutyákat tenyészt és értékesít itt. A vádlottnak 2017 októberében öt kutyája volt. A kutyákat disznóólakból átalakított, igen szűk helyen tartotta, három kutya tartós sötétségben volt. A férfi a kutyákat nem oltatta be.

2017 őszétől nem járt ki rendszeresen a tanyára. A kutyák élelmezéséről, vizéről nem gondoskodott, az állatok lesoványodtak. A kenneleket nem takarította. 2017 októberében az arra járók észlelték, hogy kennelekben étlen-szomjan kutyák vannak,ezért bejelentést tettek a Ceglédi Állatmenhelynél.

Az állatmenhely és a rendőrség képviselői,valamint az állatorvos a tanyára érve azt tapasztalták, hogy az állatok ápolatlanok, bolhásak,férgesek, kiszáradtak. A kutyákat a Ceglédi Állatmenhelyre szállították.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben, bűnösségéről a Nagykőrösi Járásbíróság fog dönteni.