Röntgen és sebészet sincs a költöző Sportkórházban

2018.02.26. 06:15

Közel nyolc hónappal a megadott júniusi határidő után még mindig nem sikerült véglegesen átköltöznie az Országos Sportegészségügyi Intézetnek, vagyis a Sportkórháznak az új, Karolina úti telephelyére, ráadásul az új épületben továbbra sincs röntgen - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint így a szakellátásra érkező betegeket, sportolókat egy másik szolgáltatóhoz irányítják, ha ilyen vizsgálatra van szükség a Testnevelési Egyetem (TF) terjeszkedése miatt költözni kényszerült intézményben. A lapot egy sportkórházi dolgozó arról informálta: már augusztus óta ígérik, hogy elkészül a munka, és lesz röntgen, de egyelőre nem történt előrelépés. Azt írják, hogy a probléma egyik forrása a megfelelő szigetelés megoldása; márpedig nagyon lényeges, hogy a folyosón várakozókat ne érje sugárzás.

13475166 798514263618415 5694434639586481859 o
Fotó: Sportkórház - Országos Sportegészségügyi Intézet / Facebook

A sebészet sem tudott még a Karolina úti telephelyre költözni. Jelenleg a Semmelweis Egyetem (SE) Üllői úti klinikáján végzik a Sportkórház sebészeti ellátását, műtéteket. A lap szerint havi egymillió forint körüli összeget fizethet a Sportkórház azért, hogy ott műthessék a betegeket, és március végéig még biztosan az Üllői úton lesznek a hasonló beavatkozások.

A lap a Sportkórházat is megkérdezte, várhatóan meddig nem lesz sebészeti ellátás a Karolina úton, mennyit fizetnek az SE-nek, és pontosan hol végzik a röntgenvizsgálatokat, de kérdéseikre nem érkezett válasz.