Lehel
17 °C
27 °C

Nem lesz miniszterelnök-jelölti vita Orbánnal

4O5A9926
2018.02.28. 14:38 Módosítva: 2018.02.28. 14:40
Másfél hónappal a választások előtt úgy látják, hogy lejárt a viták ideje.

Szerintem erre minimális esély sincs

Ezt a tömör választ Orbán Viktor egyik közvetlen munkatársa küldte arra a kérdésünkre, hogy elképzelhető-e olyan miniszterelnök-jelölti vita az áprilisi választásokig, amelyen a kormányfő is részt vesz. A kérdésünkben az is szerepelt, hogy előállhat-e ilyen helyzet, de ezek szerint nem.

Egy másik, Orbán tágabb környezetéhez tartozó tanácsadó azt mondta, hogy “nem hallott arról, hogy bármikor felmerült volna, hogy vitát vállalnak”. Szerinte a vita “mindig a kihívó érdeke”, és “ki-ki meccseknél van” értelme, a Fidesz viszont jelenleg sokkal erősebb a többi pártnál.

Hivatalosan is megkerestük a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy Orbán részt fog-e venni miniszterelnök-jelölti vitán, Havasi Bertalan a következőt írta kérdésünkre:

Magyarország miniszterelnöke az Országgyűlésben számtalan alkalommal vitatkozott az ellenzék jelöltjeivel. A viták ideje lejárt, ez most a választók döntésének ideje.

Úgy néz ki tehát, hogy 2010 és 2014 után 2018-ban sem lesz miniszterelnök-jelölti tévévita. A kormányfőt legutóbb Karácsony Gergely hívta nyilvános vitára, előtte a Független Diákparlament, még korábban pedig Vona Gábor.

Érdekesség, hogy miután lapunk megkereste Havasi Bertalant, a kérdésünkre adott válaszát nemcsak nekünk, hanem negyed órával a Magyar Távirati Irodának is elküldte.