Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Kikerült Hódmezővásárhely korábbi reakciója az OLAF-jelentésre

D KZG20110817012
2018.03.02. 18:59

A Hvg birtokába jutottak azok a dokumentumok, amelyek tartalmazzák a hódmezővásárhelyi önkormányzat reakcióját az OLAF-jelentésre. Mint kiderül, a hódmezővásárhelyi önkormányzat főleg helyesírási hibákra és minimális adatszerű elírásokra reagált.

Az OLAF összesen nyolc megállapítást tett, azonban az önkormányzat ebből csak négyre reagált, köztük olyan részletekre, hogy a szerződést nem május 5-én, hanem 4-én írták alá. vagy például elrontották az egyik cég nevét. Lázár János korábban azt sugallta, hogy az önkormányzat észrevételei bele sem kerülnek majd a végső OLAF-jelentésbe, de ebből a dokumentumból kiderül, hogy voltaképpen csak helyesírási hibákra meg apró tévedésekre hívták fel a figyelmet.

Az Eliosról készült OLAF-jelentést a magyar kormány egyébként nem hozza nyilvánosságra, éppen a folyamatban lévő büntetőügyre hivatkozva. Lázár János többször beszélt arról, hogy az OLAF-sztorit azért szivárogtatták ki, hogy bavatkozzanak a magyar belpolitikába a közelgő választások előtt, hiszen az Elios gyanús ügyei Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt érintik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?