János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kikerült Hódmezővásárhely korábbi reakciója az OLAF-jelentésre

D KZG20110817012
2018.03.02. 18:59

A Hvg birtokába jutottak azok a dokumentumok, amelyek tartalmazzák a hódmezővásárhelyi önkormányzat reakcióját az OLAF-jelentésre. Mint kiderül, a hódmezővásárhelyi önkormányzat főleg helyesírási hibákra és minimális adatszerű elírásokra reagált.

Az OLAF összesen nyolc megállapítást tett, azonban az önkormányzat ebből csak négyre reagált, köztük olyan részletekre, hogy a szerződést nem május 5-én, hanem 4-én írták alá. vagy például elrontották az egyik cég nevét. Lázár János korábban azt sugallta, hogy az önkormányzat észrevételei bele sem kerülnek majd a végső OLAF-jelentésbe, de ebből a dokumentumból kiderül, hogy voltaképpen csak helyesírási hibákra meg apró tévedésekre hívták fel a figyelmet.

Az Eliosról készült OLAF-jelentést a magyar kormány egyébként nem hozza nyilvánosságra, éppen a folyamatban lévő büntetőügyre hivatkozva. Lázár János többször beszélt arról, hogy az OLAF-sztorit azért szivárogtatták ki, hogy bavatkozzanak a magyar belpolitikába a közelgő választások előtt, hiszen az Elios gyanús ügyei Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt érintik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!