Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Magyar Idők az ISIS-t emlegeti az elfogott terroristák kapcsán

2018.03.10. 07:56

A Magyar Idők értesülése szerint „vélhetően az Iszlám Állammal (ISIS) együttműködő terrorszervezethez” tartozott az a férfi és nő, akiket pénteken fogtak el Röszkénél, majd helyeztek harminc napra előzetes letartóztatásba. Egyikük  2009-ben, másikuk 2010-ben csatlakozott önkéntesen egy, a lap szerint „közelebbről meg nem nevezett szervezethez, amely a vonatkozó nemzetközi szerződések és egyezmények szerint terrorszervezetnek minősül”.

A lap szerint mindketten Nyugat-Európába akartak eljutni. Az elfogottak a Csongrád megyei főügyészség szerint 2010 és 2014 között a Irakban logisztikai tevékenységet végeztek, katonai kiképzésben részesültek, és a terrorszervezet tevékenységét egyéb módon támogatták, közölte a főügyészség pénteken. Ez utóbbi a lap szerint azt jelenti, hogy „anyagilag is támogatták a terrorszervezetüket, egyelőre nem zárható ki, hogy szervezett bűnözésből származó pénzekkel”.

A gyanúsítottak a röszkei tranzitzónában nyújtottak be menedékkérelmet, amelyet a hatóságok elutasítottak.