Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kis Szijjártó Pétert egészen elkényeztette a Soros Alapítvány

2018.03.18. 12:26

Felkerült a Twitterre egy valószínűleg 1996-os újságkivágás, amelyben a harmadikos gimnazista Szijjártó Péter, aki ma a Fidesz-kormány külügyminisztere, beszámol amerikai útjáról, amelyet a Soros Alapítvány fizetett, miután nyert egy pályázaton.

"Szorongás nélkül vágtam neki az útnak,

úgy gondoltam, a Soros Alapítványban nyugodtan megbízhatok"

- mondta a lapnak Szijjártó, hozzátéve, hogy Sorosék a repülőjegyen, a szálláson, a biztosításon és az ösztöndíjon kívül még heti 75 dolláros zsebpénzt is biztosítottak neki. Az amerikai diákok "irigyelni való körülmények" között tanulhattak a beszámolója szerint.

A kis Péter egyébként az amerikai iskola dicsőséglistájára is felkerült, szóval egyértelmű, hogy a remek élmények miatt igazán hálás lehet Soros Györgynek és az azóta álcivilnek nevezett alapítványának.

FRISSÍTÉS: A Külgazdasági és Külügyminisztérium nem késlekedett sokat, hogy részletes, mindenre kiterjedő, logikus és érthető magyarázatot adjon minderre. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményüket szó szerint idézzük:

Ez 23 évvel ezelőtt történt, Szijjártó Péter 17 éves volt, Soros György pedig akkor még nem akarta illegális bevándorlókkal elárasztani Európát.