Kedden újra hófúvás jöhet, 12 megyére adtak ki figyelmeztetést

2018.03.19. 18:50

Az ország nyugati részre hófúvás, keletre pedig havazás miatt adtak ki figyelmeztetést keddre. Reggelig az Alföld délkeleti, keleti felén általában 3-10, néhol akár 10 centiméternél több friss hó hullhat az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint, igaz, az előrejelzés elég nagy bizonytalansággal jelzi a havazást. Emiatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kedden napközben is lehet havazás, az északkeleti, keleti megyékben eshet további nagyjából 3 cm hó.

A megerősödő északi, északnyugati szél gyenge hófúvást okozhat, emiatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között alakul.

A havazás szerdán is folytatódhat, főleg délen és keleten, míg csütörtökön már nem várható újabb csapadék.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla