Árpád
-2 °C
4 °C

Vészcsúszdával kellett kimenteni az utasokat Ferihegyen

2018.03.23. 10:38 Módosítva: 2018-03-23 15:15:02

Felfújható vészcsúszdákon keresztül kellett kimenteni az utasokat egy hajnalban induló repülőgépről a Liszt Ferenc Repülőtéren, az akció során egy ember súlyos fejsérülést szenvedett – értesült a Magyar Nemzet reptéri forrásokból. Az egyik utasokkal teli gépet készültek vontatni, de a vontatást végző gépből jövő füst a repülőgép hajtóművein keresztül az utastérbe jutott, ahol pánik alakult ki. 

Az utasok a vészkijáratokon keresztül, felfújható gumicsúszdákon hagyhatták el a repülőt, és az egyik utas, egy 39 éves nő kiesett a csúszdából, őt válságos állapotban szállították kórházba – írja az MNO. Olvasónk, János küldött fotót az esetről:

Úgy tudják, a Smart Wings gépén történt az eset, de az utasok eredetileg az El Al izraeli légitársaság partnere, az Izair péntek reggeli, Tel-Avivba tartó járatán utaztak volna, viszont a gép meghibásodott, és a Smart Wings adott cseregépet. Így nézett ki a mentés a reptéri váróból:

A Travel Service megerősítette a Magyar Nemzet információit az MTI-nek.

Frissítés: A napilap később pontosította információit, miután az El Al magyarországi ügyvezető igazgatója. Váradi János azt nyilatkozta nekik, hogy az

El Alnak semmi köze az incidenshez, a szóban forgó járat az Israir 6H716-osa volt.

Közlése szerint azt a Travel Service üzemelteti, ahogy a cseregépet adó Smart Wingst is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?