Vészcsúszdával kellett kimenteni az utasokat Ferihegyen

2018.03.23. 10:38 Módosítva: 2018.03.23. 15:15

Felfújható vészcsúszdákon keresztül kellett kimenteni az utasokat egy hajnalban induló repülőgépről a Liszt Ferenc Repülőtéren, az akció során egy ember súlyos fejsérülést szenvedett – értesült a Magyar Nemzet reptéri forrásokból. Az egyik utasokkal teli gépet készültek vontatni, de a vontatást végző gépből jövő füst a repülőgép hajtóművein keresztül az utastérbe jutott, ahol pánik alakult ki. 

Az utasok a vészkijáratokon keresztül, felfújható gumicsúszdákon hagyhatták el a repülőt, és az egyik utas, egy 39 éves nő kiesett a csúszdából, őt válságos állapotban szállították kórházba – írja az MNO. Olvasónk, János küldött fotót az esetről:

Úgy tudják, a Smart Wings gépén történt az eset, de az utasok eredetileg az El Al izraeli légitársaság partnere, az Izair péntek reggeli, Tel-Avivba tartó járatán utaztak volna, viszont a gép meghibásodott, és a Smart Wings adott cseregépet. Így nézett ki a mentés a reptéri váróból:

A Travel Service megerősítette a Magyar Nemzet információit az MTI-nek.

Frissítés: A napilap később pontosította információit, miután az El Al magyarországi ügyvezető igazgatója. Váradi János azt nyilatkozta nekik, hogy az

El Alnak semmi köze az incidenshez, a szóban forgó járat az Israir 6H716-osa volt.

Közlése szerint azt a Travel Service üzemelteti, ahogy a cseregépet adó Smart Wingst is.  • Hírek
  • Árfolyam