A Fidesz megint bevetette a robothangú telefonos riogatást

2018.03.27. 23:52

Tömegesen érkeztek a keddi nap folyamán az olvasói levelek, majd a hangfelvételek, hogy a Fidesz megint bevetette a csodafegyverét, az érzelemtől mentes, enerváltan magyarázó robothangot. A mostani felvételen Vona Gáborról a Janiczak-botrány kapcsán beszél egy női hang úgy, hogy az embernek az az érzése, hogy a Google Translate felolvasóprogramja akarja meggyőzni, hogy ne szavazzon a Jobbikra. Az üzenet röviden összefoglva azt sugallja, hogy a kormánypárt szerint Vona Gábor, a legnagyobb ellenzéki párt vezetője a nőkkel szembeni erőszakot támogatja. 

A szöveg a következő: 

Halló. Jó napot kívánok. Azért hívom, mert a napokban kiderült, hogy a Jobbik alelnöke nemi erőszakkal fenyegette meg egy női beosztottját. Vona Gábor szerint bárkivel előfordulhat, hogy ilyet tesz. Ez botrányos. A Jobbik szégyellheti magát. Senki sem alázhat meg így egy nőt. Emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk április 8-án. Viszonthallásra.

Utána 7 másodperces néma csönd következik, és aki esetlen nem rakta le, az még hallhatja, hogy:

Készült a Fidesz megbízásából. 

Mint tegnap mi is megírtuk, a Fidesz által pénzelt Pesti Srácok birtokába került egy hangfelvétel, amin az ózdi jobbikos polgármester és egyben a Jobbik alelnöke, Janiczak Dávid minősíthetetlen stílusban beszélt kabinetfőnökével. Az első két felvételen kocsmai szinten beszél a nőkről, a harmadik felvétel viszont mind közül a legdurvább, amikor Bézsényi Bernadettnek, egykori kabinetfőnökének mondja valami kapcsán, hogy azt ne mondja el senkinek, majd pedig elhangzik, hogy "oda dobod föl a picsádat!", aztán meg, hogy "szárazon kúrlak seggbe az összes fasszal". 

A telefonos lejáratást nem először veti be a Fidesz, február elején egy ismeretlen férfi hívta fel az embereket, hogy belebúgja a vonalba, hogy Vona Gábor tanúbizonyságot tett az iszlám vallás mellett. Akkor a Fidesz azzal riogatott, hogy Vona Gábor azt mondta, hogy „Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól.” Azonban annak ellenére, hogy az Allah kifejezést az iszlámhoz kötik az emberek, az arab anyanyelvű keresztények és zsidók is ezt a szót használják a bibliai Isten megjelölésére, de a muzulmán és keresztény araboknak sincs más szavuk Istenre.